måndag 16 januari 2012

semelbullar

Blir ej torra. 


50 g margarin 
3 dl mjölk 
50 g jäst 
1 ägg 
1 dl Kesella (eller laktosfri creme fraishe, gräddfil eller smetana)
1 dl socker 
1/2 tsk salt 
1 tsk kardemumma 
ca 12 dl vetemjöl
2 krm hjorthornssalt


Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min. Baka ut till ca 15-20 bullar, platta ut dem något. Jäs ca 30-40 min. Grädda ca 10 min i 225°. Skär av ett lock och lägg i mandelmassa och grädde eller grädde utblandat med mandelmassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar