måndag 23 januari 2012

banan & chokladkaka


Hade 3 små svarta bananer som skrek efter att bli något gott.
De fick återuppstå i form av en chokladsockerkaka,
mycket god kombo i en saftig smakrik kaka

1 dl kakao
2½ dl mjölk
1 dl socker
110 g smör
1 dl socker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 banan (jag tog 3 små)


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och låt det koka upp. Ta av det från plattan och låt svalna.

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen. Blanda övriga torra ingredienser och tillsätt i smeten växelvis med chokladblandningen. Mosa bananen och rör i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form (jag valde att bröa med kakao så kakan blev härligt chokladmörk). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Känn med sticka. Låt kakan svalna helt i formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar