Botten:
375 g Ballerina Choko kex
½ dl flytande margarin
Fyllning:
600 g cream cheese
2½ dl gräddfil
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
125 g mörk choklad
250 g nötter eller mandlar, rostade och hackade
1 påse dumlekolor
Dekorera med:
250 g marshmallows i eller som dekoration
kolasås
Värm ugnen till 200 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter.
Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
Rosta och hacka nötterna eller mandlarna. Dela marshmallowsen i mindre bitar (om ni väljer att ha i dem). Dela dumlekolorna i mindre bitar.
Blanda cream cheese, gräddfil och socker smidigt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda efter varje ägg. Tillsätt grädden.
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Rör sedan ner chokladen i smeten.
Vänd ner valnötter, marshmallows och dumlekolor.
Häll fyllningen över den frysta chokladbotnen och grädda i 55-65 min, eller till ovansidan är svagt brun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim. Täck över med plastfolie och låt kakan stå kallt i kylskåp minst 6 tim, gärna över natten, innan den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar