o så gott
6 portioner
300 - 500 g djupfryst bladspenat
300 - 500 g lax kallrök eller filé
1 brk kräftstjärtar i lake om du gillar det
ca 14 lasagneplattor
Ostsås:
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
1 ½ dl riven grevéost
1 ½ dl riven parmesan- eller västerbottenost
1 tsk salt
vitpeppar
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en gjockbottnad kastrull och vispa i ½ dl av mjölet. Vispa ut resten av mjölet klimpfritt i hälften av mjölken och tillsätt lite i taget under vispning. Sjud såsen under omrörning tills den tjocknat - gärna 5 min så mjölsmaken försvinner!
Tillsätt resten av mjölken och rör i 1 dl riven grevé respektive parmesanost. Smaka av med salt och vitpeppar.
Tina bladspenaten och krama sedan ur vätskan. Skär laxen i småbitar. Bred ut ett tunt lager av ostsås i en rätt stor ungsform. Lägg ut ett lager med lasagneplattor. Bred över ostsås. Strö ut spenat och laxbitar. Upprepa 3 gånger. Avsluta med lasagneplattor, ostsås och resten av den rivna osten.
Sätt formen i ugnen och grädda 30-35 minuter, tills lasagneplattorna är mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar