fredag 20 januari 2012

kalljästa surdegsfrallor

6 frallor


På kvällen:


50 g vetesurdegsgrund
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl special
7 g salt
10 g linfrön
20 g solroskärnor


Rör ihop alla ingredienser utom salt för hand i en bunke. Låt vila i 30 minuter. Tillsätt sedan salt och arbeta degen ytterligare någon minut. Täck med plast och låt jäsa i 1-1,5 timme. Tag upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 6 bitar. Rundriv bitarna till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd bricka. Täck med en handduk och ställ i kylskåp över natten.


Dag 2, på morgonen.
Ta fram bullarna ur kylen och sätt ugnen på 275°C med en plåt i mitten. Låt ugnen nå hög värme. Sätt in bröden på den heta plåten i ugnen och sätt en liten ugnsfast form med vatten på botten. Sänk värmen till 250°C och grädda bröden i 15-20 minuter, tills bröden fått fin färg. Låt dem svalna något och njut sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar