6-8 pers
150 g vit choklad av bra kvalitet
2 dl vispgrädde
100 g kesella
1 ägg
10 g polkagrisar
röd hushållsfärg
Krossa polkagrisen till ett fint pulver med en mortel. Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme. Ställ åt sidan medans du vispar vispgrädden. Hur fast du vispar grädden påverkar hur fast moussen blir så vispa inte den inte för fast, den ska bara börja få "toppar".
Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig omrörning. Rör sedan ner kesellan och se till att det blandas väl. Vänd ner grädden.
Ta några mat skedar av moussen och lägg i en egen skål. Till sätt polkagriskrosset och lite hushållsfärg. Blanda väl och vänd sedan ner denna blandning i den vita. Rör bara lite så att färgerna marmoreras.
Lägg upp eller spritsa moussen i små glas och ställ i kylen till servering men minst 1 timme.
Servera tillsammans med bär eller något annat gott, tex krispiga jordgubbskulor.
Moussen är även väldigt god och användbar som tårtfyllning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar