söndag 15 januari 2012

päronchips med blåmögelost



för 4-6 personer
2 hårda päron
1,25 dl vatten
2 dl strösocker
1,5 msk honung
0,5 dl pressad citronsaft

Koka upp vatten och socker i en rostfri kastrull med lock, tillsätt honungen och koka upp. Skiva päronen ytterst tunt. Dra av kastrullen från värmen och rör i citronsaft och lägg i päronskivorna i den varma lagen. Låt dem ligga 30 minuter.

Värm under tiden ugnen till 75 grader. Ta upp skivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i ca 4-5 timmar. Vänd på päronskivorna efter halva tiden. Tag sedan ut päronchipsen och låt dem svalna och förvara dem i en tät burk med bakplåtspapper emellan.

Tillbehör:
150 g blåmögelost
50 g valnötter
2 msk honung

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Servera päronchipsen med blåmögelost, rostade valnötter och ringla över honung efter hand. 



http://vinomat.blogg.se/index.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar