
för 4-6 personer
2 hårda päron
1,25 dl vatten
2 dl strösocker
1,5 msk honung
0,5 dl pressad citronsaft
Koka upp vatten och socker i en rostfri kastrull med lock, tillsätt honungen och koka upp. Skiva päronen ytterst tunt. Dra av kastrullen från värmen och rör i citronsaft och lägg i päronskivorna i den varma lagen. Låt dem ligga 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 75 grader. Ta upp skivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i ca 4-5 timmar. Vänd på päronskivorna efter halva tiden. Tag sedan ut päronchipsen och låt dem svalna och förvara dem i en tät burk med bakplåtspapper emellan.
Tillbehör:
150 g blåmögelost
50 g valnötter
2 msk honung
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Servera päronchipsen med blåmögelost, rostade valnötter och ringla över honung efter hand.
http://vinomat.blogg.se/index.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar