Basen för de här kakorna är pumpafrön, sesamfrön och torkade tranbär. De påminner vagt om klassiska russin-havre-kakor, men är knaprigare, segare och får en lite syrligare sötma av tranbären.
- ca 24 st
- 100 g smör
- 1 msk honung
- 1/2 dl vatten
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl sesamfröm (jag bytte mot solrosfrön)
- 1 dl torkade tranbär
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- (jag la till 100 g chokladhack
- & 2 tsk vaniljsocker)
Smält samman honung, vatten och smör på medelvärme i en kastrull och låt svalna. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och slå över smörblandningen. Rör till en kladdig kakdeg och forma till små bollar. Ställ ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i en kvart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar