tisdag 10 januari 2012

sega tranbärskakor

Basen för de här kakorna är pumpafrön, sesamfrön och torkade tranbär. De påminner vagt om klassiska russin-havre-kakor, men är knaprigare, segare och får en lite syrligare sötma av tranbären. 

  • ca 24 st
  • 100 g smör
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfröm (jag bytte mot solrosfrön)
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • (jag la till 100 g chokladhack
  • & 2 tsk vaniljsocker)

Smält samman honung, vatten och smör på medelvärme i en kastrull och låt svalna. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och slå över smörblandningen. Rör till en kladdig kakdeg och forma till små bollar. Ställ ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i en kvart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar