Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Köttfärs- och kantarellröra:
ca 600g köttfärs
trattkantareller, valfri mängd
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk soya
en skvätt balsamvinäger
ca 2 dl gräddfil
salt och svartpeppar
riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Tryck sedan ut degen jämnt över en pajform. Lägg kantarellerna i varmt vatten i en kastrull och låt sjuda någon minut tills den blivit mjuk, salta även lite. Finhacka löken och bryn tillsammans färsen, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt trattkantarellerna samt lite av vattnet det sjudit i. Finriv/pressa i vitlöksklyftorna, tillsätt soya och en skvätt balsamvinäger. Blanda till sist i ca 1 dl gräddfil (känn efter hur mycket som behövs). Häll köttfärsröran i pajskalet och bred resterande gräddfil ovanpå (ett tunt lager). Strö till sist över riven ost och grädda i ugnen 15-20 minuter eller tills pajen fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar