Botten:
150 g digestivekex50 g smör, smält
Fyllning:
200 g philadelphiaost eller annan cream cheese
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl blåbär, frusna eller färska
Gör så här
Mixa kexen till smulor, blanda i smöret och tryck jämnt ut i formen (med löstagbar kant). eller 4-6 små formar t.ex muffinsformar
Fyllning:
Rör philadelphian, äggulorna och sockret till en jämn smet.
Vispa grädden tills den är fast, och rör ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd ner i smeten. mixa blåbären till en puré med en stavmixer eller liknande. Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt).
Häll allt försiktigt ovanpå kexsmulorna, och ställ formen/formarna i frysen i minst sex timmar, gärna över natten. Tina 20-30 min innan servering och servera med frukter! Man kan ha över lite blåbärs puré eller hela blåbär på cheesecaken precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar