24 bullar
1 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11–12 dl vetemjöl special
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11–12 dl vetemjöl special
Fyllning
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
Ägg till pensling
1 näve mandelspån
Blanda vaniljpulvret med mjölken och värm tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
Bred ut hälften av smörkrämen över degen.
Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
Skiva rullen i 3–4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
200 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 msk malen kanel
2 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
Ägg till pensling
1 näve mandelspån
Blanda vaniljpulvret med mjölken och värm tills den är fingerljummen, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, råsocker och malen kanel till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor, rektangulär platta som är cirka 1 cm tjock.
Bred ut hälften av smörkrämen över degen.
Blanda bären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
Strö hälften av bären över degen och rulla ihop till en rulle.
Skiva rullen i 3–4 cm tjocka skivor. Gör en rulle till.
Lägg skivorna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i 45–60 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Grädda bullarna gyllene långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar