fredag 4 oktober 2013

Oreo kladdkaka

smör + ströbröd till formen
100 g smör
2 dl socker
100 g mörk choklad

50 g oboypulver
3 ägg
1.5 dl vetemjöl
50 g choklad
6-7 oreos (kex)

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.Bryt chokladen i bitar och lägg i smöret. Smält 
under omrörning. Rör i oboypulvret. Rör i sockret Låt svalna något. Rör ner äggen, ett i taget och sedan mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Hacka och strö över chokladkakorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30-35 min (beroende på hur kladdig du vill ha den). Låt kakan svalna något före servering eller låt den stå svalt över natten.

För lyxvarianten toppa med oreo marshmallow fluff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar