lördag 19 oktober 2013

Chokladtryffelkaka

Kakan känns väldigt ”lätt” och smälter i munnen men är mäktig och smakar massor av mörk choklad. Känns lite tryfflig, en len och ”blöt” kaka. Räcker till 20 pers för man orkar  bara en liten bit. Denna kakan kan man göra sockerfri beroende på vilken choklad man väljer.

200 g smör
450 g choklad
6 ägg
2 msk kaffe

Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa upp äggen över vattenbad, låt det sjuda under vispning.Ta bort skålen ifrån värmen efter några minuter och fortsätt vispa i ytterligare några minuter så äggsmeten svalnar lite. Rör ner kaffe i chokladblandningen. Rör nu försiktigt ner all choklad i äggsmeten så att allt blandar sig. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda i vattenbad i 200 gr i 15 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler och låt sedan stå i kyl i ett dygn. Serveras kall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar