320 gram mjöl (grahams, dinkel eller vete)
200 gram smör
3 msk vatten
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen kan vara lite svårare att kavla än en deg på fint mjöl. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Förgrädda pajskalet i cirka 20 minuter i 225 grader.
Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar
Fyllning
2-3 morötter
5 dl vitkål
600 g färs
Smör/olja
2-4 vitlöksklyftor
2 msk kinesisk soja
2-4 msk senap
3 msk fond (alt. 1 buljongtärning)
2-4 dl vatten
Skala och riv morötterna. Strimla vitkålen. Fräs grönsakerna tillsammans med köttfärsen tills köttfärsen fått fin färg och grönsakerna mjuknat något. Tillsätt pressad vitlök och övriga ingredienser. Låt alltsammans koka under lock i 10 min. Rör om någon gång under koktiden.
Fyll det förgräddade pajskalet & servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar