l rabarber, skivad
3 dl strösocker
1 st vaniljstång, urskrapad
Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör
Cheesecakesmet
600 g Philadelphia
1 burk Kesella 10 %
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 st vaniljstång (endast fröna)
4 st ägg, ekologiska
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rabarberkompott
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten).
Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten).
3. Koka i cirka 20 minuter tills rabarbern är mjuk.
4. Rör om försiktigt.
5. Kexbotten
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
6. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
7. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
8. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
10. Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
11. Vispa ner strösocker och maizena.
12. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
13. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
14. Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
15. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
16. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
17. Kyl cheesecaken och servera kall.
Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
6. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
7. Tryck ut kexbotten i en springform med löstagbar kant. Låt botten få gå hela vägen upp på kanten.
8. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Ta ut bottnen och sänk temperaturen till 150 grader.
10. Cheesecakesmet
Vispa philadelphiaost, kesella och frön från 1 vaniljstång krämigt.
11. Vispa ner strösocker och maizena.
12. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och rör sist vispgrädden.
13. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner den i ostsmeten.
14. Rör ner rabarberkompotten lite slarvigt i smeten och häll den i det förgräddade pajskalet.
15. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
16. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
17. Kyl cheesecaken och servera kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar