Recept
200 g jordgubbar (eller valfria bär)
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost (använde kesella)
ca 1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så att de mjukas upp.
Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret. När blandningen blivit något varm kan man antingen mosa allt och fortsätta med nästa steg i receptet, eller koka upp och passera genom en sil för att bli av med kärnorna (beroende på om man vill ha med kärnorna eller inte)
Blanda i färskosten och florsockret.
Smält gelatinbladen i vattenbad efter att ha hällt ut det mesta av vattnet i skålen. Blanda i gelatinbladeni smeten.
Blanda till sist in den förvispade grädden.
Låt stelna i kylskåp till den rätta konsistensen.
Den här fyllningen blir stadig och går att "bygga" på, så att tårtan får bra höjd. Fyllningen räcker till ett lager fyllning.
½ dl vatten
½ dl socker
100 g färskost (använde kesella)
ca 1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så att de mjukas upp.
Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret. När blandningen blivit något varm kan man antingen mosa allt och fortsätta med nästa steg i receptet, eller koka upp och passera genom en sil för att bli av med kärnorna (beroende på om man vill ha med kärnorna eller inte)
Blanda i färskosten och florsockret.
Smält gelatinbladen i vattenbad efter att ha hällt ut det mesta av vattnet i skålen. Blanda i gelatinbladeni smeten.
Blanda till sist in den förvispade grädden.
Låt stelna i kylskåp till den rätta konsistensen.
Den här fyllningen blir stadig och går att "bygga" på, så att tårtan får bra höjd. Fyllningen räcker till ett lager fyllning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar