onsdag 20 juni 2012

grund crème


Grund crème från den danska serien det söta livet

3 dl. vispgrädde
4 blad gelatin

Bär puré:
125 g. bär
100 g. florsocker
½ st vaniljstång
ev ½ st  citron (saften från)

Grund crème:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca ½ timma. Värm vispgrädden till 70 grader, ta av från värmen. Vrid ur gelatinet och rör ner i grädden. Sila ner i en ny skål. Lägg plastfolie direkt på för att undvika kondens. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.

Bär puré:
Skåra vaniljstången på längden & skrapa ur kornen. Mosa med lite florsocker för att separera kornen. Blanda vaniljsocker, florsocker och de pureade bären blandas slätt och kyls.
Vispa den iskalla grädden fluffig. Vänd ner purén i grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar