Grund crème från den danska serien det söta livet
3 dl. vispgrädde
4 blad gelatin
Bär puré:
125 g. bär
100 g. florsocker
½ st vaniljstång
ev ½ st citron (saften
från)
Grund crème:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca ½ timma. Värm
vispgrädden till 70 grader, ta av från värmen. Vrid ur gelatinet och rör ner i
grädden. Sila ner i en ny skål. Lägg plastfolie direkt på för att undvika
kondens. Låt stå i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.
Bär puré:
Skåra vaniljstången på längden & skrapa ur kornen. Mosa
med lite florsocker för att separera kornen. Blanda vaniljsocker, florsocker
och de pureade bären blandas slätt och kyls.
Vispa den iskalla grädden fluffig. Vänd ner purén i grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar