torsdag 16 augusti 2012

chokladkaka med vinbär

nästa skörd av vinbär kanske det blir en sådan här


250 gram mörk choklad (70 %)
250 gram smör
250 gram florsocker
4 st ägg
100 gram vetemjöl
125 gram röda vinbär

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i mikron, 2 minuter på högsta effekt, eller i en skål över hett vattenbad. Rör om under tiden. Vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner den smälta chokladen. Blanda vinbären med vetemjölet och tillsätt i kaksmeten. Rör om. Häll smeten i formen och baka kakan, ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig. Släpp formen i köksbänken när du tar ut den ur ugnen, så får kakan den rätta kladdigheten. Låt kakan kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar