måndag 2 juni 2014

Mandelbottnar med blåbärsmousse

Mandelbottnar
150g mandel med eller utan skal (mandelmjöl)
2 dl strösocker
4 äggvitor

Fyllning
2 äggulor
3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl lätt mosade blåbär

Dekorera med blåbär & citronmeliss

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Rita 3 cirklar på bakplåtspapper ca 20 cm i diameter. Mal mandeln i mandelkvarn eller använd mandelmjöl. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret, lite i taget. Vispa en stund till ett blankt, styvt skum. Vänd ner mandeln. Bred eller spritsa ut bottnarna i cirklarna. Grädda i ca 20 minuter tills lätt gyllene. Dra bort papperet och låt svalna.
Vispa grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda grädde, äggvisp och bär. Fyll mandelbottnarna.
Dekorera med blåbär och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar