4,8 dl mjöl
4,8 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel
225 g smör
0,6 dl kakao
2,4 dl Coca-Cola
1,2 dl mjölk med 0,5 tsk citronjuice i
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt eller 3 tsk vaniljsocker
Glasyr
113 g smör
0,6 dl kakao
1,2 dl Coca
7-8 dl florsocker
Gör så här:
Blanda de översta ingredienserna (mjöl, socker, salt, bikarbonat och kanel).
Ställ åt sidan.
I en kastrull:
Blanda smör, kakao, Coca-cola och citronmjölken.
Rör på mediumvärme tills det smält och kokar upp.
Ta av från värmen och häll i skålen med mjölblandningen.
Vispa ihop tills det är blandat.
Tillsätt äggen och vaniljen och rör om.
Smöra en form, ca 32x23 cm (rektangulär) och bröa den med lite kakao/mjöl.
Häll i smeten och grädda i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
Känn med en sticka i mitten på kakan, den ska vara torr.
När kakan nästan är klar:
Koka upp smör, kakao och Coca-cola och ta sedan av från värmen. Tillsätt sedan florsockret och rör långsamt om tills glasyren är slät och fin.
När kakan är klar, häll över glasyren över kakan i formen.
Låt stå ett litet tag och skär sedan upp.
Kan med fördel värmas i micron om den har förvarats i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar