måndag 4 februari 2013

Laxburgare


4 portioner

500 g laxfilé

1 tsk salt
vatten (till snabbkokning)
1/2 liten finhackad rödlök
ca 3 msk ströbröd eller panko
2 små ägg
salt, vitpeppar
smör + rapsolja till stekning

Koka upp vatten och salt. Lägg ner laxfilén och låt den sjuda under lock i ca 5 minuter. Häll av kokvattnet och låt laxen svalna lite. Mosa den sedan med en gaffel. Att smeten blir lite ojämn med bitar i gör inget. Tillsätt lök, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till burgare (4 stora alt 8 små biffar) och stek dem i smör och olja några minuter på varje sida.

Servera med bröd, sallad, avokado, lök, gurka och sås

eller skagenröra

500 g räkor, oskalade
0,5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 mskdill, hackad

eller fetadressing

100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt/ crème fraiche

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar