måndag 4 februari 2013
Laxburgare
4 portioner
500 g laxfilé
1 tsk salt
vatten (till snabbkokning)
1/2 liten finhackad rödlök
ca 3 msk ströbröd eller panko
2 små ägg
salt, vitpeppar
smör + rapsolja till stekning
Koka upp vatten och salt. Lägg ner laxfilén och låt den sjuda under lock i ca 5 minuter. Häll av kokvattnet och låt laxen svalna lite. Mosa den sedan med en gaffel. Att smeten blir lite ojämn med bitar i gör inget. Tillsätt lök, ströbröd, ägg, salt och peppar. Forma till burgare (4 stora alt 8 små biffar) och stek dem i smör och olja några minuter på varje sida.
Servera med bröd, sallad, avokado, lök, gurka och sås
eller skagenröra
500 g räkor, oskalade
0,5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 mskdill, hackad
eller fetadressing
100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt/ crème fraiche
Etiketter:
hamburgare,
lax,
middag,
recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar