Viktväktarpaj som ger 10 propoints /portion
Ingredienser
100 g Margarin flytande 80% | |
100 g Cottage Cheese naturell 4% | |
3 1/4 dl Vetemjöl | |
300 g Champinjoner | |
100 g Salladslök, 1 knippe | |
2 klyfta(or) Vitlök | |
120 g Skinka, rökt | |
2 tsk Olivolja | |
2 dl Fraiche 8% | |
2 dl Standardmjölk 3% | |
2 st Ägg | |
8 msk Ost riven max 17% | |
6 st Tomat | |
3 dl Sallad | |
1 st Lök (röd/röda) |
Blanda samman margarin, cottage cheese och mjöl i en mixer. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 min, låt den därefter svalna 10 min. Tvätta och klyfta svampen, skär salladslöken i centimeterbreda skivor, hacka vitlöken och strimla skinkan. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs svamp, vitlök och lök, låt det svalna. Vispa samman fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner grönsaker och skinka. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 min i 200°. Servera med tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar