tisdag 2 oktober 2012

svamp och skinkpaj


Viktväktarpaj som ger 10 propoints /portion

Ingredienser
100 g Margarin flytande 80%   
100 g Cottage Cheese naturell 4%   
3 1/4 dl Vetemjöl   

300 g Champinjoner   

100 g Salladslök, 1 knippe  

2 klyfta(or) Vitlök   

120 g Skinka, rökt   
2 tsk Olivolja   
2 dl Fraiche 8%   
2 dl Standardmjölk 3%   

2 st Ägg   
8 msk Ost riven max 17%   

6 st Tomat   

3 dl Sallad   

1 st Lök (röd/röda)   

Blanda samman margarin, cottage cheese och mjöl i en mixer. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet i ugn 200° i 15 min, låt den därefter svalna 10 min. Tvätta och klyfta svampen, skär salladslöken i centimeterbreda skivor, hacka vitlöken och strimla skinkan. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och fräs svamp, vitlök och lök, låt det svalna. Vispa samman fraiche, mjölk, ägg och riven ost. Blanda ner grönsaker och skinka. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 min i 200°. Servera med tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar