söndag 16 september 2012

Röd vinbärs curd

500g röda vinbär
1/2 dl råsocker
ev Saften av 1/2 citron
100g äkta smör

2 äggev. 
1 msk potatismjöl
Blanda bären, sockret och citronsaften i en kastrull. Låt småputtra under lock ca 15min. Rör om då och då. Sila av all vätska i en finmaskig sil och pressa med en sked så att allt som finns kvar är kärnor och skräp. Häll vätskan och purén (som du pressat ut) tillbaka till katrulen och hetta upp det tillsammans med smöret. Medan smöret smälter vispar du upp 2 st ägg i en separat bunken. När smöret smält och blandats upp med vätskan häller du i äggen, under KONSTANT vispning, i en tunn stråle. Låt det koka upp tills du ser de första bubblorna, under KONSTANT vispning! Den ska tjockna men om den inte tjocknar så mkt som du vill kan du tillsätta lite siktat potatismjöl under vispning.Häll upp på sterila burkar och förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar