söndag 5 februari 2012

chokladkaka med digistive

En annan god kaka hos systrarna Märak var en typ sådan här kaka...

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar